[ dreapta credintă ] [ drumul sufletului dupa moarte ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ]
 DIN NOU IN ASHRAMUL LUI SHRI AUROBINDO

Plecând din ashramul gurului Satyananda, m-am îndreptat spre cel al lui Shri Aurobindo; acesta murise cu ani în urmă, însă ashramurile întemeiate de el erau continuate de către discipolii săi, care îl socoteau acum „sfânt“.

Era un loc linistit, la periferia orasului New Delhi. La solicitarea mea, mi s-a atribuit aici o cameră pentru o singură persoană. Nu aveam încă legături foarte strânse cu ceilalti membri, astfel că puteam rămâne să reflectez în singurătate la problemele mele.

Mă întrebam mai ales dacă venise timpul să mă întorc în Grecia, sau ar fi fost de preferat să zăbovesc încă în India. Se ivise, mai nou, oportunitatea de a lucra ca profesor la scoala de care dispunea ashramul.

Trăiam sub impresia ultimei priviri a lui Niranjan. Trădase o ură atât de crâncenă! Era pentru mine de neînteles. I-am trimis chiar o scrisoare, în care îi mărturiseam că sunt întristat de felul cum ne despărtisem, că îl simpatizez si că, totusi, mă speriase ura pe care o întâlnisem în ochii săi.

într-o dimineată am pornit de trei ori să-mi cumpăr biletul de întoarcere în Grecia, si tot de atâtea ori m-am întors, schimbându-mi părerea pe drum. O dată revenit, m-am încuiat în cameră mânios. Se făcuse miezul zilei. Soarele dogorea. Lumina era atât de deranjantă încât mă dureau ochii. M-am asezat si am căzut din nou pe gânduri.

Mi-am amintit atunci de ucenicii lui Babaji, care îmi spuneau adesea că în orice clipă îl strigi pe marele guru, el vine îndată. M-am hotărât deci să-1 chem în ajutor.

în timp ce meditam, am rostit în mintea mea: „Babaji, vino!“. Am simtit instantaneu un întuneric de nepătruns revărsându-se peste mintea mea. Deschizând ochii, am fost cuprins de groază văzând că întunericul persista si în exterior: cuprinsese întreaga cameră. Lumina soarelui de amiază mai exista doar dincolo de fereastră. Camera mea semăna acum cu o pesteră întunecoasă. Bezna aproape mă înghitise. Biruit de spaimă, am strigat disperat:

- Părinte Paisie, ajutor!...

O adiere răcoroasă mi-a învăluit îndată sufletul. Acel întuneric a început să cedeze, retrăgându-se într-un fel care m-a făcut să-i simt limpede turbarea si neputinta. Se manifesta indiscutabil ca o persoană! Camera a devenit din nou luminoasă. Razele soarelui străbăteau iarăsi fereastra în chip firesc. Am simtit atunci întărire si liniste sufletească.

Am sărit imediat în picioare, mi-am încăltat pantofii, mi-am luat borseta si am plecat să-mi procur neîntârziat biletul de întoarcere în Grecia. Nu mai erau necesare nici un fel de alte analize si comparatii!

In asteptarea zborului pentru Grecia, am mai petrecut aproape o săptămână în ashram. Am regăsit printre yoghini o veche discipolă a lui Babaji pe care o cunoscusem în ashramul Heracan din Himalaya. I-am povestit ceea ce tocmai mi se întâmplase. I s-a părut cât se poate de normal. Avea si ea experiente asemănătoare, despre care a început să-mi dea explicatii.

- Bine, dar de ce întuneric? am întrebat-o.

- Babaji a vrut să-ti arate întunericul mintii tale... a concluzionat ea.

N-am socotit de cuviintă să-i răspund. Hotărât lucru, acela nu fusese întunericul meu! Nu pretind prin aceasta că as avea o minte „luminată“, ba chiar dimpotrivă, însă mintea mea n-ar fi avut în nici un caz puterea de a tine razele soarelui în afara ferestrei! Apoi, am simtit cu claritate că în acel întuneric se ascundea o persoană, că întunericul izvora dintr-o persoană anume. Era Babaji, pe care îl si chemasem explicit. I-am simtit în egală măsură turbarea, frica si neputinta în momentul în care l-am strigat pe părintele Paisie în ajutor. A cedat imediat si s-a făcut nevăzut.

Acestea au fost faptele trăite. Gurusii n-au decât să le ofere propria versiune celor lipsiti de experientă. Vor găsi totdeauna posibilităti alternative de interpretare; sunt deja instruiti în arta de a-si păcăli „cumpărătorii“. De altfel, ei se bucură si de complicitatea discipolilor în această sarlatanie. Se confirmă încă o dată proverbul grecesc: „Cu ce dascăl o să sezi, asa carte o să înveti“...

Ce primesc ucenicii ca răsplată? înlesniri sociale si financiare! Această adeptă a lui Babaji mi-a spus mai târziu că-i cerea gurului de la distantă, mental, diverse lucruri: să-si găsească serviciu în India, să-si cumpere o casă frumoasă, să-si procure anumite sume de bani, să obtină privilegii, si alte asemenea favoruri - care s-au concretizat rapid si fără exceptie, prin puterea gurului.

„Ajutoare“ identice constatasem că oferă si Mind Control, si magia, si yoga, si Masoneria. Până si Aris hipnotizatorul tot astfel de momeli utiliza.

Desigur, aceste „servicii“ sunt oferite de Diavol si de demonii săi numai anumitor categorii de oameni, în functie de drepturile pe care le-au dobândit de la acestia, si în măsura în care le-o îngăduie Dumnezeu. Care este schimbul pretins pentru aceste servicii? Să devii „al lor“, să le apartii cu tot trupul si sufletul, dar în special cu sufletul.

Ce-i va folosi omului de va câstiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde?, a întrebat Hristos în urmă cu 2000 de ani (Matei 16, 26). Răspunsul meu a fost întoarcerea în Grecia. Prietenele mele plecaseră deja mai devreme.„Asa precum atunci când vezi o viperă sau un scorpion într-o colivie de fildes sau de aur, nu le iubesti si nici nu le fericesti datorită materialului pretios al coliviei în care stau, ci, întrucât prin firea lor pângăresc si contaminează, te întorci în altă parte si te scârbesti, tot asa când vezi răutatea locuind înconjurată de bogătie, cinstiri si demnităti, să nu rămâi uimit de strălucirea exterioară, ci să dispretuiesti caracterul ei mincinos“.

Epictet
>> CAPITOLUL URMATOR >>MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE

Cuvânt către cititor
Referintă biografică

PARTEA INTAI - ÎMBOLDIREA SPRE RĂU
Rădăcinile mele
Aris hipnotizatorul
Alexandra
Cineva invizibil mă loveste
Un vis ciudat
Demostene masonul

PARTEA A DOUA - AJUTORUL DUMNEZEIESC
Prima vizită în Sfântul Munte
Intâlnirea mea cu Bătrânul Paisie
"Cu ce drept te amesteci în viata mea?"
Crucea izvorăste mireasmă
Vedenia
Primele mele încercări "duhovnicesti"
"Micile" harisme ale bătrânului
"Metoda" învătăturii bătrânului - Duhul Sfânt
Marea binecuvântare
Ingerul păzitor

PARTEA A TREIA - ÎNTRE DOUĂ TRADITII SPIRITUALE
Intâlnirea cu Swami Yogamukananda
Mind control - "Nu tot ce străluceste este aur..."
"Tras de păr" către Sfântul Munte
Coiful duhovnicesc
Lămurire

PARTEA A PATRA - VIATA MEA ÎN INDIA
India
Intâlnirea la Benares
Călătoria către Babaji - "zeul" întrupat
Himalaya: în ashramul "dascălului dascălilor"
La New Delhi, în ashramul lui Shri Aurobindo
La Mongyr: ashramul lui Satyananda
Oamenii ashramului
Allahabad: a doua întâlnire cu Babaji
Evenimentele spirituale
Mărturia Maicii Gavrilia
Ce am descoperit în biblioteca lor
Din nou în ashramul lui Shri Aurobindo

PARTEA A CINCEA - DUPĂ INDIA, ÎNAPOI ÎN GRECIA
Revenirea în Sfântul Munte
Lumină sau întuneric
Diavolul, îngerul si Maica Domnului
"Operatia"
Mos Ilie ....
Să nu-L ispitesti pe Domnul Dumnezeul tău
Tufa de dafin
Bătrânul străluceste
Vindecarea creierului
Armata
Bătrânul Porfirie
Rugăciunea si mantra
Dumnezeiasca împărtăsanie
Tainele crestine si lucrările magice

PARTEA A SASEA - CUGET, DECI EXIST
Efecte sociale ale învătăturii de credintă în hinduism si crestinism
Yoga: religie sau stiintă?
"Viata armonioasă" sau tehnica înselării
Inviere sau reîncarnare?
Influenta practicii yoga asupra trupului si a mintii
"Dumnezeii" hinduismului
Idolii neamurilor sunt demoni
Meditatie si autohipnoză
Epilog


carti ortodoxe librarie